Dakar-coureur schrijft geschiedenis met Harley-Davidson

Joan Pedrero, elitecoureur van de Dakar, heeft opnieuw geschiedenis geschreven door de 15e editie van de Africa Eco Race te voltooien op een Harley-Davidson Pan America 1250. De coureur eindigde als eerste in de maxitrail-categorie en op de 25e plaats overall.

Gedurende 16 dagen racete Pedrero met de Pan America 1250, het eerste Adventure Touring-model van Harley-Davidson. De extreme uitdaging heeft de buitengewone capaciteiten van de Pan America 1250 benadrukt en hoe deze het avontuurlijke karakter belichaamt dat onderdeel is van het DNA van het Amerikaanse motormerk.

Uitgerust met de krachtige Revolution Max 1250-motor, een vloeistofgekoelde V-twin van 1250 cc, overtrof Pedrero alle verwachtingen en toonde hij waar de motor echt toe in staat was.

Er zijn slechts enkele wijzigingen aangebracht aan de motor om aan de race deel te nemen. Deze is vrijwel volledig standaard gebleven, met uitzondering van een kleine aanpassing aan de radiator om beter bestand te zijn tegen extreme woestijnomstandigheden.

Pedrero begon sterk aan de race en behield gedurende vier dagen een positie in de top 20 op het moeilijke parcours. Ondanks enkele onverwachte tegenslagen hebben Joan Pedrero en de Pan America 1250 nooit opgegeven en alle uitdagingen die ze tegenkwamen overwonnen. Ze hebben indruk gemaakt op zowel het publiek als andere coureurs met de veelzijdigheid, kracht en controle die dit Amerikaanse model kan bieden.

‘We zijn enthousiast over het resultaat van deze race en de ongelooflijke prestatie van Joan Pedrero’, zei Kolja Rebstock, Regional Vice President van Harley-Davidson voor Europa, Midden-Oosten en Afrika. ‘Ons merk staat voor avontuur en prestaties, en de Pan America die deze race heeft voltooid is een fantastisch voorbeeld van hoe we blijven voldoen aan de verwachtingen van iedereen, door grenzen te verleggen op het gebied van technologie en prestaties.’

De deelname van Harley-Davidson aan de race heeft de capaciteiten en betrouwbaarheid van de Pan America 1250 aangetoond. Avontuur maakt deel uit van het merk en de Pan America 1250 verkent nieuwe manieren om de authentieke Harley-Davidson ervaring te beleven. Fans worden uitgenodigd om een reeks video’s over de race te bekijken op harley-davidson.it/ecorace.

Bron: Motor.nl