WINTERONDERHOUD

Onthoud ’t onderhoud

’t Is weer die tijd van ’t jaar. Bij velen blijft de motor al wat vaker binnen of gaat hij zelfs in winterslaap onder een zeil naast de verwarmingsketel. Maar wat je de komende (winter)maanden met je bike doet, een winteronderhoud zet je Harley weer helemaal op punt. Lees zeker verder.

Wanneer en hoe?

Vanaf 7 november halen we je motor, binnen een straal van 50 km rond de winkel, voor je op. Inschrijven hiervoor kan vanaf NU tot 15 januari.

Mailen hiervoor doe je naar christine@westflandersmotorbikes.be  of je belt 051 222 969.
 Na het onderhoud leveren we je bike gewoon weer bij je af. Handig en makkelijk, hé.

Prijs van het winteronderhoud?

We lijsten even voor je op wat een onderhoud voor de verschillende modellen en bouwjaren kost. Zo vind jij makkelijk je bike terug en ken je ook de tarieven van ons onderhoudspakket (ophalen, terugbrengen, onderhoud)

  1. Alle Harley-Davidson motoren ouder dan 2017 vanaf €370*
  2. Softail en Touring met Milwaukee Eight motorblok vanaf €395*
  3. Adventure Touring en Sportster S vanaf €355*

* Oliewissel van het motorblok met Screamin'Eagle SYN3 volledige synthetische motorfietsolie. Oliewissel van de koppeling en de versnellingsbak. Vervangen van de oliefilter en dichting. Algemeen nazicht. (exclusief supplementaire kosten) Wat kunnen supplementaire bijvoorbeeld zijn: luchtfilter, bougies, etc. Bij grotere kosten belt de mechanieker je altijd op.

Onze werkwijze?

Bij ophaling bekijkt onze mechanieker of er naast het onderhoud nog dingen moeten gebeuren.

  1. Zijn je banden aan vervanging toe?
  2. Kunnen de vorkbenen een polierbeurt verdragen en zo de weersomstandigheden weer goed verdragen?
  3. Heeft je Harley al behoorlijk wat kilometers, dan kan een revisie van de nokkenas noodzakelijk zijn en daar is de winterperiode ideaal voor.
  4. Wou je al langer de performance van je machine verbeteren, dan tunen we jouw motor stage 1 met en open luchtfilter.
  5. Custom ideetjes? Een andere kleur of custom spuitwerk …
  6. Wil je dat we voor jou de motorfiets een grondige poetsbeurt geven? Alle fijne krasjes eruit polieren zodat hij terug straalt?  
  7. Etc....

Winter is coming, dus als je het wil laten doen, ’t is het moment.

Tips and tricks om je motor thuis te stallen

Koude temperaturen houden veel motorrijders thuis, de bike in de garage. Een druppellader zorgt ervoor dat de batterij van je bike laadt en ontlaadt wanneer dat nodig is.

Vierkante banden, of een platgedrukt vlak door te lang onaangeroerd stil te staan. Neem het van ons aan, zoiets voel je wanneer je rijdt. Je kunt dit voorkomen door je motor voor en achter op blokjes te zetten zodat beide banden van de grond loskomen. Is dat niet mogelijk? Zet je banden onder voldoende spanning zodat ze niet “inzakken”. En als het kan, verrijd je motor regelmatig om niet constant hetzelfde stuk loopvlak te belasten. Met andere woorden, ga eens met je motor op wandel door de garage.

De wintermaanden zijn perfect om je af te zonderen bij je bike. Een beetje qualitytime voor jou en je bike. Met de juiste Harley-Davidson poetsproducten houd je motorblok, carrosserie, wielen, velgen in topconditie en beschermd tegen corrosie.

Sta jij graag in je bloterik in de kou. Je bike ook niet. Jij ligt in de zetel met een fleeceke, leg een motorfietshoes over je machine heen. Beschermd tegen vuil en stof en toch een stuk warmer. Niet iedereen kan zijn motorfiets parkeren naast de verwarmingsketel.

In de tijd waarin “doe ze nog eens vol” vaak klinkt, geldt dit ook voor je tank. Doe hem maar goed vol. Een volle tank voorkomt corrosie binnenin. Met een shot Fuel Stabilizer blijft het octaangehalte optimaal en heb je bij je eerste lenterit nog altijd quality fuel in de tank. Schol.


Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacybeleid en Gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.