Wist u dat 80% van de klanten vervangt hun originele uitlaten door andere uitlaten om de specifieke sound van hun Harley-Davidson motorfiets nog beter tot zijn recht te laten komen. Het leveren van een rijk melodische klank die je ziel beweegt, dat is waar het om gaat. Is dit nu bij het stationair draaien van de motorfiets of voluit gas te geven, iedereen herkent meteen de Harley-Davidson sound als je voorbijrijdt.

Een groot gamma aan uitlaten zoals Vance & Hines, Supertrapp, Khrome Werks, Kerker, Rinehart, Roland Sands, Python, Tracker, Klock Werks, Bassani, Samson, Cobra, etc. kan bij ons besteld worden.

Daarnaast hebben we ook de mogelijkheid om regelbare uitlaten te plaatsen. We werken samen met de mensen van The Jekill&Hyde company alsook de mensen van de Kess Tech uitlaten. 

Kess Tech ESM3 sound management systeem voor Harley-Davidson ® motoren is de nieuwste generatie elektronisch regelbare uitlaten die voorzien zijn van een E-keurmerk.

Het meten van het uitlaatgeluid (decibels) kan namelijk op twee manieren, op een statische en op een dynamische manier. Bij de statische manier wordt het uitlaatgeluid gemeten als de motor stil staat, in neutraal. Bij een bepaald toerental mag de motor slechts een aangegeven hoeveelheid DB produceren. Bij de ESM3 regeling, zullen de kleppen automatisch sluiten bij het opgegeven toerental, zodat u aan de wet voldoet. Het geluid kan echter ook dynamisch gemeten worden, namelijk aan de hand van de motor in rijdende toestand . De ESM3 regeling zorgt er voor dat de constante snelheid en het ineens vol gas geven de kleppen automatisch zullen sluiten, zodat het aantal gemeten DB aan de wet voldoet. Natuurlijk kun je de kleppen ook altijd gesloten houden onder het rijden, door middel van het indrukken van de schakelaar op het stuur en zo genieten van het volle en diepe Harley geluid. Ideaal is dan wel weer als je ’s ochtends vroeg naar je werk moet, je graag de motor wil starten zonder de hele straat wakker te maken.

The Jekill & Hyde Company is de toonaangevende producent van elektronisch regelbare uitlaatsystemen, reeds 14 jaar gespecialiseerd in het optimaliseren hiervan.

Doordat de hoge tonen eruit worden gefilterd, ontstaat een karakteristiek geluid met een diepe warme sound, die de echte Harleyrijder een kick geeft, en door de omgeving niet als storend wordt ervaren.

Uniek is de elektronisch regelbare klep die ervoor zorgt dat het geluid manueel aan te passen is van 79 db - daar waar de omgeving hierom vraagt - tot 130 db daar waar de situatie dit toelaat. Dit wordt "Social Sound Control" genoemd. Voor de eindafwerking kunt u kiezen tussen chroom, zwarte keramische coating en aluminium. De uitlaten hebben een Europese goedkeuring.

Kess Tech ESM3 sound management systeem voor Harley-Davidson ® motoren is de nieuwste generatie elektronisch regelbare uitlaten die voorzien zijn van een E-keurmerk.

Het meten van het uitlaatgeluid (decibels) kan namelijk op twee manieren, op een statische en op een dynamische manier. 

Bij de statische manier wordt het uitlaatgeluid gemeten als de motor stil staat, in neutraal. Bij een bepaald toerental mag de motor slechts een aangegeven hoeveelheid DB produceren. Bij de ESM3 regeling, zullen de kleppen automatisch sluiten bij het opgegeven toerental, zodat u aan de wet voldoet. Het geluid kan echter ook dynamisch gemeten worden, namelijk aan de hand van de motor in rijdende toestand . De ESM3 regeling zorgt er voor dat de constante snelheid en het ineens vol gas geven de kleppen automatisch zullen sluiten, zodat het aantal gemeten DB aan de wet voldoet.

Natuurlijk kun je de kleppen ook altijd gesloten houden onder het rijden, door middel van het indrukken van de schakelaar op het stuur en zo genieten van het volle en diepe Harley geluid. Ideaal is dan wel weer als je ’s ochtends vroeg naar je werk moet, je graag de motor wil starten zonder de hele straat wakker te maken.