Harley-Davidson produceert een verscheidenheid aan helmen, elk met specifieke ontwerpen en functionaliteiten om te voldoen aan de verschillende behoeften en voorkeuren van motorrijders. Hier zijn de drie belangrijkste helmstijlen die Harley-Davidson aanbiedt:

  1. Jet Helm: Een jet helm, ook wel bekend als een halfhelm, biedt minimale bedekking en wordt vaak gekozen door rijders die graag de vrijheid van de open weg ervaren. Deze helmen zijn meestal voorzien van een open gezicht en bieden bescherming aan de bovenkant van het hoofd. Ze zijn ideaal voor stedelijke ritten en kortere afstanden. Veel jet helmen van Harley-Davidson zijn voorzien van retrostijlontwerpen en emblemen die het merk kenmerken.
  2. Integraalhelm: Een integraalhelm is een volledig omsluitende helm die het hele hoofd bedekt, inclusief het gezicht. Dit type helm biedt de hoogste mate van bescherming en is geschikt voor lange ritten op de snelweg en andere situaties waar maximale bescherming nodig is. Harley-Davidson integraalhelmen combineren stijl met veiligheid en zijn ontworpen om te voldoen aan de hoge normen van comfort en bescherming.
  3. Systeemhelm: Een systeemhelm is een veelzijdig ontwerp dat de voordelen van zowel de jet- als de integraalhelm combineert. Deze helmen hebben een scharnierend kinstuk, dat omhoog kan worden geklapt om het gezicht vrij te maken. Dit geeft de rijder de flexibiliteit om eenvoudig te communiceren zonder de helm af te zetten en biedt ook de optie om de helm als een integraalhelm te dragen wanneer dat nodig is.

Naast de verschillende helmstijlen is het vermeldenswaard dat Harley-Davidson helmen vaak worden geleverd met de mogelijkheid om een intercomsysteem aan te sluiten. Dit stelt motorrijders in staat om draadloos te communiceren met mederijders of navigatie-instructies te ontvangen tijdens het rijden.

Het is belangrijk om te begrijpen dat helmen na verloop van tijd hun beschermende eigenschappen kunnen verliezen. Daarom wordt over het algemeen aanbevolen om een helm elke 3-5 jaar te vervangen, zelfs als deze er aan de buitenkant nog goed uitziet. Het materiaal en de beschermende eigenschappen van helmen kunnen na verloop van tijd afnemen als gevolg van blootstelling aan UV-straling, slijtage en algemene veroudering.

Tot slot, alle Harley-Davidson helmen zijn ECE-goedgekeurd. De ECE-norm (Economic Commission for Europe) is een Europese veiligheidsnorm voor helmen. Helmen die aan deze norm voldoen, hebben voldaan aan specifieke testcriteria en bieden een bepaalde mate van bescherming.