HELMEN


Een helm is één van de belangrijkste stukken van veiligheidsuitrusting. Tijdens ernstige ongevallen komt 20% van de helmen los van het hoofd hetzij omdat zij niet goed passen, losjes zitten, of in sommige gevallen helemaal niet vastgemaakt zijn. Sommige helmen bezuinigen op wind, ruis, beschermen tegen slechte weersomstandigheden, weren insecten en andere objecten af. In onze showroom hebben wij verschillende modellen ( met/zonder vizier, intergraal/ half-open) bestaande uit verschillende materialen ( glasvezel /carbon).

Zorg ervoor dat uw helm goed past en u deze vervangt na een botsing of elke 3-5 jaar.

We kunnen u verschillende headsets aanbieden die speciaal ontwikkeld zijn voor motorrijders kunt u handenvrij bellen, luisteren naar muziek of instructies van de GPS en converseren met uw passagier of andere motorrijders.

In ons gamma helmen bieden we de 3 typische helmmodellen aan:

Jet Helm: dit is de klassieke pothelm: ze zorgt voor een vrij gevoel door zijn open gezichtsveld. Het is de ideale zomerhelm. Bij jet helmen wordt vaak een sjaal gedragen om de nek en het mondgedeelte te bedekken. De jet-helm is ook beschikbaar met scherm (demi-jet).

Integraalhelm: de integraalhelm is onder motorrijders de meest gedragen helm. Hij biedt een vollere bescherming omdat hij het hele hoofd bedekt.

Systeemhelm: bij de systeemhelm is het mondstuk opklapbaar. Bij warm weer en lage snelheden is het een fijn gevoel om de helm open te zetten.

Een helm is pas optimaal zinvol als ze bij u past. 

Al onze helmen zijn ECE gekeurd.