Veiligheid bij het motorrijden betreft vele dingen. Het gaat erom je warm en droog te houden tijdens slechtere weersomstandigheden, gezien worden door andere weggebruikers, de juiste kledij aanhebben. Daarom heeft Harley-Davidson een reeks producten ontwikkeld die specifiek instaan voor jouw veiligheid en deze doorheen de collectie gebruikt.


1. Met 3M scotchlite reflectieve lijnen en afbeeldingen maakt Harley gebruik van een exclusieve titanium grijze kleur en de technologie die retro-reflectie genoemd wordt. Deze weerspiegelt licht veel duidelijker terug naar de orignial bron zoals bijvoorbeeld een achterliggende weggebruiker. Zo kan je op meer dan 150meter gezien worden in omstandigheden met weinig licht. Vergelijk dit met een motorrijder die geen reflectie materiaal draagt maar gezien wordt op 22 meter.

2. Met zijn 360° zichtbaarheidstechnologie is Harley-davidson het enige motorfiets merk die deze technologie heeft bereikt bij het gebruik maken van de 3M scotchlite reflectie. Het strategische plaatsen van het reflectiemateriaal op de voor –en achterkant van de jas zorgt ervoor dat de rijder vanuit elke hoek zichtbaar is.


3. Hi-Vis stoffen, dit zijn de fluorescerende oranje en gele stoffen die gebruikt worden in de collectie ( oa bij regenkledij) en ideaal is om overdag, plaatsen waar er veel visuele afleiding is en in omstandigheden bij weinig licht te dragen.

4. Beschermstukken geven bescherming tegen verwondingen veroorzaakt door aanraking met de grond tijdens motorfiets ongevallen. De beschermstukken zijn afzonderlijk verkrijgbaar of maken reeds origneel deel uit van het kledingstuk. Beschermstukken zijn verkrijgbaar voor de arm, schouder, rug, borst, heup, dij, knie en been.