Riding Essentials

Riding Essentials

Het gevoel van Harley rijden is vertaald in een uitgebreid assortiment duurzame kleding voor verschillende rijomstandigheden. De kledij ziet er geweldig uit en geeft de klant de kans zich een unieke rijstijl als persoonlijke stijl aan te meten binnenin de H-D familie. Het vertrouwen in de kwaliteit en functie van de kleding stelt de rijder in staat zich minder zorgen te maken over de juiste kledij en betekent meer tijd om te rijden.

De leders zijn ontworpen om de motorrijders precies te geven wat ze willen op en van de weg inclusief verschillende stijlen gaande van sterk en stil tot uitbundig, klassiek zwart tot bruin, modern tot vintage maar allemaal in die typische Harley-Davidson stijl.

Lederen motorkledij biedt maximale comfort, bescherming en veelzijdigheid via een heleboel functies die essentieel zijn voor het rijden. Waarom onze lederen kilometer na kilometer blijven meegaan? Het gaat om hoge kwaliteitsleder die zorgvuldig werd gekozen, het looiprocédé die het leder verzacht voor flexibiliteit en comfort alsook het trommeldrogen die kleurvastigheid waarborgt. De naden worden met een dubbele naald en vijflaags draad gestikt die voor extra sterkte zorgt.

Geen enkele lederen jas verlaat de productievloer zonder een reeks tests te ondergaan zoals extreme natte en droge omstandigheden om de kleurvastheid en vlekresistentie te meten. Trek-sterkte kracht testen om de kijken of het leder niet zal scheuren bij het normaal dragen. Ultraviolet licht test om te verzekeren dat de kleur van het leder niet zal verbleken. Getest op de weg om de kwaliteit, prestaties en comfort te garanderen.Lederen gilets kunnen meerdere functies vervullen. Enerzijds kan de gilet gedragen worden om wind en straatvuil af weren anderzijds kan de gilet dienst doen als een herinnering aan de vele mooie ritten door pin’s en patches op de gilet te verzamelen of eenvoudigweg kan de gilet staan voor pure, tijdloze stijl.

Geen leder voor jou. Wij hebben ook een ruim aanbod aan motorjassen die wind – en waterdicht zijn, voorzien van beschermstukken, reflectief materiaal en maximale luchtstroomsysteem.

Een voorbeeld is de waterbestendige nylon jas die u kunt kiezen tijdens de warmere temperaturen. Of wat dacht je van een waterdichte fleece jas die je tijdens koelere zomeravonden toch de nodige warmte en bescherming biedt. De switchback jas kan u zowel dragen tijdens koelere als warmere dagen. Deze jas kenmerkt zich door de verwijderbare stukken. Deze kan je afritsen wanneer het u te warm wordt. Zo creeërt u de mesh jacket ( geperforeerde jas) die ideaal is voor het rijden tijdens warm weer.

Voor koude winters hebben wij de oplossing. Langer van het rijseizoen genieten dankzij de verwarmde kledij. Wanneer rijders het koud hebben, zullen ze zich niet meer kunnen concentreren op de weg. Daarom heeft Harley-Davidson kledij ontworpen met de Microwire warmtetechnologie. Deze technologie levert de dunste, lichtste, sterkste en snelste verwarmingssysteem ooit. De kledij kan rechtstreeks aangesloten worden op de hoofdschakelaar en wordt aangedreven door het elekrische systeem van de motorfiets, werkt ook met een oplaadbare lithium batterij

De keuze van de regenkledij is afhankelijk van de vraag hoe ver en hoelang je motorrit duurt.Kies je enkel voor een regenbroek wanneer je uitzonderlijk korte tijd in de regen rijdt. Wil je bestand zijn tegen kilometers verschillende weersomstandigheden dan kies je het best voor een volledig regenpak met anti-slip bottom zodat je niet wegglijdt van het zadel, hittebestendige beenbeschermers, ventilatiesysteem op de voor –en achterzijde van de regenjas om meteen af te koelen wanneer de zon er terug doorkomt en reflectief materiaal om gezien te worden in elke weersomstandigheid. Ook voor de motorlaarzen hebben wij regenhoezen.

Harley-Davidson handschoenen zijn verkrijgbaar in vele stijlen, gewichten en diktes die het jou comfortabel maken tijdens het rijden. De handschoenen moeten uw handen en polsen beschermen zonder afbreuk te doen aan het besturen van je motorfiets. Full-fingered handschoenen beschermen je handen tegen blaren, wind, zon en koude temperaturen en beschermt bij een ongeval tegen snijwonden en breuken. Onderzoek toont aan hoe zwaarder het materiaal zoals dik leder hoe veiliger dit is je hand te beschermen van de schade. Maar anderzijds zijn lichtere handschoenen die voor de nodige ventilatie zorgen comfortabeler bij het rijden in warme temperaturen. Als u voor lichter materiaal kiest is het heel belangrijk dat de handpalm van de handschoen uit leder bestaat.

Denk eerst na over je eigen rijsituatie en kies daarna de perfecte handschoen voor je die jou de nodige bescherming biedt.

We hebben handschoenen met een anti-slip greep die voorkomt dat uw handen uitglijden in ijzige of natte omstandigheden. Andere handschoenen hebben gelpalmen die de trillingen tijdens het rijden absorberen. Ook bij bepaalde handschoenen vinden we ergonomische duim constructie terug die voor extra mobiliteit zorgt.

Motorfiets laarzen moeten uw voeten, tenen, enkels en schenen beschermen zonder u in uw beweeglijkheid te beknotten.

De zolen van de Harley-Davidson motorlaarzen zijn zo ontworpen dat ze de optimale tractie, comfort en prestaties verlenen die ideaal zijn voor het berijden van motorfietsen.
Het leder die gebruikt wordt voor de laarzen is zeer slijtvast biedt weerstand aan olie en vlekken. Een temperatuur regulering systeem dat de rijder koel houdt in de zomer en warm in de winter.

Ook het verminderen van schokken bij het wandelen en rijden wordt gereduceerd door de twin pad comfort technologie die bijdraaagt tot het comfort van de rijder.

Binnen ons gamma boots kunnen we verschillende stijlen als materialen ( bijvoorbeeld reflecterend materiaal, waterdichtheid) onderscheiden die gebruikt worden.

Harley-Davidson heeft een FXRG lijn ontworpen die verkrijgbaar is in de verschillende bovenstaande motorkledijproductcategoriëen,  FXRG motorfietskledij is de meest innovatieve en high-performance functionele rijkledij.

Het omvat een winddicht en waterdicht membraan die reageert op lichaamstemperatuur en vocht. Wanneer het warm is zet het membraan open zodat de lichaamstemperatuur kan ontsnappen en wanneer het koud is condenseert het membraan zodat u uw lichaamswarmte kan behouden. De coolmax wicking voering helpt u het lichaam koel en droog te houden.

De FXRG is ook bestand tegen scheuren en slijtage en ontworpen om één van de veiligste op de markt te zijn. (Beschermstukken ter hoogte van de schouders en ellebogen, niergordel en 3M scotchlite reflectieve lijnen).