BRIEF AAN JOU

Hey jij, met wie ik aan de praat raakte toen we dezelfde witte sportster stonden te bekijken. Je vertelde me over jouw oude sportster, sinds jaren je grote trots en manier om eens alles te vergeten.

Hey mevrouw, maar dat mocht ik niet zeggen. Mevrouw was niet mee. Ik moest lachen nadat je je man subtiel had gezegd dat hij omwille van zijn buik dat hemd toch beter een maatje groter nam. Je zei me “’t Is toch waar zeker” en we raakten met z’n drieën aan de praat over jullie passie voor ons merk.

Hey jij levende legende uit de HOG-bar. Je was oprecht geïnteresseerd in de verhalen over mijn eerste reis met de motor, ook al raak ik in dit en een volgend leven niet aan de kilometers die jij al bolde. Dat vond je niet belangrijk. Het was het vuur vanbinnen dat jouw oordeel bepaalde.

Hey jij met je oorverdovende uitlaat. Bedankt voor de zere nek die ik meer dan eens kreeg omdat ik te snel mijn hoofd draaide om je ook voorbij te zien scheuren en niet enkel te horen.

Hey mensen van de motowijding. Ondanks de zegening ging ik toch twee keer onderuit dat jaar. Ik hoop dat jullie wel rechtop bleven.

Hey vader en zoon die in een discussie verwikkeld waren bij twee prachtige occasies. Ik had ook gekozen voor de ferme Dyna, maar wellicht wist je pa beter dan wij twee dat dàt beest nog net te geweldig voor jou zou zijn.

Hey jij die me die laatste patch liet kopen waar we allebei ons oog op lieten vallen. Jouw vest vertelde veel meer verhalen dan de mijne en je vertelde ze me graag toen ik je als simpele merci een pint trakteerde in Shifters.

Hey bad ass lady biker. Ik zei geen goeiendag tegen jou, want ik wou niet als een fanboy overkomen. Maar toen je opdraaide op de parking was ik niet de enige die jou en je machine aanstaarde. Sorry voor het staren, maar bedankt voor de machtige herinnering.

Hey pinstriper, custom painter, leer-, metaal- en glaskunstenaar, je werk was super en je vriendelijkheid echt, ook al kocht ik toen niks aan je stand.

Hey mecaniciens in de workshop, merci voor het babbeltje elke keer ik bij jullie passeerde. Hoe druk ook. Ik vraag me vaak af of jullie van iedereen zo goed weten met welke Harley ze rijden. Merci voor de perfecte repairs en fix-ups elke keer mijn bike bij jullie terecht kwam.

Hey dames achter de toonbank. Hoe jullie op hectische dagen, met veel volk aan de kassa, telefoontjes en tientallen vragen toch bleven lachen en tijd namen om me te helpen.

Hey Wesley en Rebecca, die me met raad en daad bijstonden toen ik daar nood aan had, die luisterden en dan pas hun gedacht zegden.

Voor heel de familie van Harley Davidson West Flanders, dichte en verre familie …

Ik moet jullie wat zeggen.

De voorbije maanden zijn klote geweest en het duurt wellicht nog een eind voor we mekaar weer als vroeger kunnen ontmoeten. Ik zet onze HDWF#1 playlist nog regelmatig op https://open.spotify.com/playlist/2L5CEbqFB03iufbajaoWJY?si=_OYkHjzURyiXg3RmAiua6g

en dan lijkt alles even heel normaal, maar kijk, wat ik wou zeggen:

Ik mis jullie. Hope you’re doing well.

Stay safe. Ride safe. Stay Harley

Groeten

Brecht