SOMS MAAKT EEN HOBBELIGE WEG DE RIT ENKEL MOOIER.

De oudste van de bende

Klinkt wellicht onbeleefd, maar het is met het grootste respect gezegd. Christine is van de hele HDWF-crew de oudste. In dienstjaren. Na lang sparen, kocht ze een scootertje bij Marc Tandt. Jenny vertelde toen dat ze op zoek was naar een extra paar handen op zaterdag. Als jonge griet, was Christine op zoek naar een job om wat voor zichzelf te verdienen. En zo begint haar verhaal in maart ’93, als weekendhulpje bij Motorshop Tandt.Harley was in die tijd nog niet opvallend aanwezig. Het aanbod van motoren en toebehoren was beperkter. Een klein deel in een groter geheel van motoren, brommers en scooters.De winkel op orde houden, kledij en toebehoren net presenteren, was Christine haar eerste opdracht.Toen ze in haar verkoopsopleiding een stageplaats nodig had, stelde Christine Motorshop Tandt voor en bracht ze er de laatste maanden van haar middelbare school als stagiaire door. Met succes, want daarna kreeg ze er een parttimebaan aangeboden die al snel een fulltime werd.

Roll with the punches

Dat Christine er, als jong meisje nog andere ambities op nahield, dat spreekt voor zich. Helaas bepaal je niet altijd zelf het pad dat je moet volgen. Omstandigheden maakten dat ze bij Tandt bleef werken. Haar takenpakket breidde uit en ze maakte vanop de eerste rij mee hoe de zaak evolueerde. De rit was soms hobbelig, maar spijt heeft ze niet. En jezelf suf piekeren over de vraag “wat als”, heeft ook weinig zin. De kaarten die ze kreeg toebedeeld, heeft ze op de best mogelijke manier gespeeld.

Is dit het einde?

2007 was op persoonlijk vlak erg zwaar. Getroffen door ziekte verdween Christine bijna een jaar van het toneel. Een lange revalidatie deed haar de dingen opnieuw bekijken. De prioriteiten opnieuw schikken. Dat was het moment waarop ze bijna besliste om haar job op te geven. Gelukkig voor ons deed ze het niet. De overname van de winkel gaf nieuwe zuurstof en Christine ademde weer vrij. Mee verhuisd van Gullegem naar Roeselare en er nieuwe energie gevonden. In het mannelijke bastion, geniet ze van de samenwerking met Rebecca. En geef toe, die vrouwelijke touch, we genieten er allemaal van.

Een duizendpoot

Met de glimlach doet Christine haar verschillende taken. Ze promoot online de kledij, selecteert die samen met Rebecca, beantwoordt al je vragen, helpt je met je facturen, verwerkt alle rekeningen van de garage, staat je te woord aan de telefoon, in- en uitpakken van leveringen … Kortom, goed gevulde dagen, maar het helpt als je het graag doet. 

De familievrouw, ons moederke

Met grote fierheid vertelt Christine over haar beide dochters, haar man, haar gezin. Veel vragen stelde ik niet meer. Ik zweeg en luisterde met plezier. Tegenslagen in je leven kun je op twee manieren aanpakken. Christine deed dat positief. De liefde, het enthousiasme waarmee ze spreekt, maakt haar tot een top ambassadrice voor mama’s overal. En laat me toe te zeggen dat ze ook wat de mama is van HDWF. 

Volgende keer dat je aan de balie bij Christine passeert, hoef je haar niet persé een compliment te geven. Het mag uiteraard. Dat zeker. Maar de lieve vrouw waar ik mee praatte, die blijft liever in de schaduw. 

Tot binnenkort,

Groetjes Christine.