PAN AMERICA TRAINING DAY. BUITEN SPELEN VOOR GROTE VENTEN.

De hashtag #everythingisaroad kondigde de lancering van de Harley-Davidson Pan America aan. Een allroad motorfiets op een markt die BMW al jaren domineert. En een Harley dan nog. Zou dat wel goedkomen? Lees er ettelijke reviews op na, het antwoord is ja.

Kopen uit een boekje

Nog voor het eerste exemplaar in de shop in Roeselare arriveerde, waren de eerste geïnteresseerden al opgedoken. Hoe verkoop je een motorfiets die je enkel maar op afbeeldingen te zien krijgt … Het gebeurde. De exemplaren die voor HDWF bestemd waren, vonden in geen tijd een eigenaar.

Een uniek cadeau

Het idee groeide om voor de rijders die een Pan Am kochten op een unieke manier iets terug te doen. Omdat de meeste motorrijders die een adventure of allroad motorfiets hebben zelden offroad gaan, besloot Wesley bij HDWF een offroad class cadeau te doen. Voldoende zelfzeker op de weg rijden is één ding, de platgetreden paden verlaten en daar even zelfzeker blijven is iets helemaal anders. Inschrijven was gratis. Deze training day was on the house.

Learn it from the best

Uiteraard moet zo’n dag goed geleid worden. Onze instructeurs die dag waren Piet Lievens, de man achter Grondpadman*, en Peter. Als iemand de offroad skills beheerst, dan zijn zij het wel. De perfecte lesgevers voor wie vanuit Roeselare met zijn Pan America meereed voor de oefendag.

Veel geleerd?

De deelnemers, allen op hun nieuwe machine, leerden als het ware from scratch weer motorrijden. Piet en Peter leerden ons opnieuw slalommen tussen kegeltjes, achtjes draaien, een noodstop maken … Vaardigheden die je op de weg misschien perfect beheerst, maar waaraan je je op onverhard terrein zwaar kunt mispakken. De verschillende oefeningen kregen vooraf duidelijke uitleg en een dito demonstratie. Daarna was het aan de deelnemers en was er tijd en ruimte voor feedback. Na de “manoeuvers” volgde ook nog een gevarieerd ritje, waren er hellingetjes (jumps ;)) en diverse ondergronden.

Een topdag

Bij aankomst thuis waren er nieuwsgierigen genoeg om de verhalen mee te delen. Dat elke motard eens onderuit gaat, was op de trainingsdag niet anders. Het grote verschil is dat zo’n Pan America mooi is met die “schreven van het leven”. Dat zul je de eigenaar van pakweg een Heritage met veel chrome niet snel horen zeggen. De deelnemers aan de dag, de HDWF eigenaars van een Pan Am, waren het er roerend over eens: de trainingsdag heeft hen betere motorrijders gemaakt. (En ze waren ook allemaal kletsnat van het zweet, maar dit terzijde.)

Als organisator van deze  Harley-Davidson Pan America trainingsdag onder deskundige leiding van Piet Lievens en zijn team zijn we ervan overtuigd dat de eigenaars van deze nieuwe allroad motorfiets na vandaag ook effectief all roads zullen aandurven.

Een initiatief dat we als HD-dealer in de toekomst willen blijven doen.

Een initiatief dat ongetwijfeld wordt opgepikt door anderen en dat juichen we alleen maar toe.

Thanks aan de deelnemers en grote dank aan Grondpadman Piet Lievens en zijn team.

*Grondpadman is een organisatie die offroad training, masterclasses en meer aanbiedt.