Harley-Davidson Softail

Harley-Davidson Softail®-modellen bieden een pure, eerlijke rijervaring en combineren hedendaags vermogen en vooruitstrevende technologie met authentieke Amerikaanse stijl.

Het Harley-Davidson Softail-chassis ziet eruit als een klassiek hardtail-frame, maar dan met moderne vering voor een soepele rijervaring en uitstekende handling. De enkelvoudige schokdemper tussen het frame en de achterbrug is onzichtbaar onder het zadel geplaatst. Het chassis is licht en wendbaar, zonder in te boeten aan stijfheid. De stijf gemonteerde Milwaukee-Eight V-Twin-motor verstevigt het hele chassis verder en geeft het platform een krachtige acceleratie en responsieve handling en remprestaties.

Het ontwerp van de Milwaukee-Eight® V-Twin, met een cilinderhoek van 45 graden, heeft de klassieke Harley-Davidson look, sound en feel. Omdat de motor stijf in het frame is gemonteerd, heeft de motor dubbele balansassen om primaire trillingen bij stationair draaien te elimineren. Dit levert meer comfort op voor rijder en passagier. Vierkleps cilinderkoppen (twee uitlaatkleppen en twee inlaatkleppen per kop, acht in totaal) bevorderen de luchtstroom door de motor en dragen bij aan het vermogen. De dubbele bougies zorgen voor een meer volledige verbranding, om zo het vermogen en de efficiëntie te maximaliseren. Geavanceerd cilinderkopontwerp, dubbele pingelsensoren en precisiekoeling zorgen voor een compressieverhouding van 10,0: 1 voor een krachtige koppel uitrol en indrukwekkende acceleratie. Een enkele nokkenas helpt mechanische geluiden te verminderen, zodat een rijkere, rauwe grom uit de uitlaat de overhand houdt.

Verkrijgbaar vanaf 14.995 €

Modellen

Fat Boy 114

Het originele fat custom icoon. Rollend met compromisloos karakter en een dominante attitude.

Slim

De pure, gestripte, laag uitgezakte bobber voor eindeloze kilometers.

Breakout 114

Lang, laag en stoer. Een moderne muscle-chopper die van ieder stoplicht een drag-strip maakt.

Street Bob 114

Een ruige, minimalistische bobber afgewerkt in diep, donker zwart.

Fat Bob 114

Een asfaltvreter met eetlust. Gebouwd voor compromisloze stijl en performance.

Sport Glide

Een agressieve combinatie van cruising-wendbaarheid en comfort op de lange afstand.

Softail Standard

Rauwe, gestripte bobber-stijl. Een blank canvas om te customizen.

Low Rider S

Een zwarte, stoere factory-custom performance cruiser.

Heritage Classic

De ultieme American Cruiser. Showstopping vintage details en pure rock and roll stijl.