The Great Relay ’21: nu al groot succes

30 Jul 2021

In The Great Relay ’21 slaan 25.000 leden van de Harley Owners Group (H.O.G.) de handen ineen voor een uniek avontuur, met een geweldig doel.

The Great Relay is een klassieke motorestafette, maar dan van epische proporties. In maar liefst 90 etappes rijden H.O.G.-leden een nieuwe Harley-Davidson Pan America™ door heel Noordwest-Europa om geld in te zamelen voor de hulporganisatie Two Wheels For Life. De gehele estafette duurt bijna vier maanden. In de afgelopen twee maanden reden al duizenden Harley-rijders van 45 H.O.G.-chapters mee door de Benelux en Scandinavië. De karavaan reed 16.000 km door 7 landen, deed 40 H-D-dealers aan, bereikte de Noordkaap en wist tot nu toe maar liefst bijna € 50.000 in te zamelen voor Two Wheels For Life.

Unieke motorestafette

Iedere etappe is een openbare ride-out. Startpunt is altijd de lokale H-D-dealer. Het aan die dealer verbonden H.O.G. chapter zet een geweldige route uit die eindigt bij de volgende H-D-dealer. Daar wordt de karavaan ontvangen in samenwerking met het lokale H.O.G. chapter. De volgende dag vertrekt dat chapter met in zijn midden de Pan America.

Na 16.000 km afgelegde kilometers door de Benelux en Nordics heeft The Great Relay ’21 inmiddels het Europese vasteland verlaten. The Great Relay gaat over enkele dagen verder in het Engelse Southampton. Na zo’n 40 etappes door het Verenigd Koninkrijk en Ierland zal de karavaan uiteindelijk begin september in Londen eindigen. Uiteindelijk heeft De Pan America dan in handen van 90 H.O.G. chapters zo’n 25.000 km afgelegd.

Two Wheels For Life

Door mee te rijden krijgen H.O.G.-leden niet alleen de kans om de Harley-Davidson Pan America zelf te ervaren, ook kunnen ze een steentje bijdragen aan het inzamelen van geld voor Two Wheels For Life. The Great Relay steunt namelijk deze hulporganisatie, die al sinds 1989 in Afrikaanse landen motoren inzet als transportmiddel voor gezondheidszorg. Op de motor onderwijzen en vaccineren zij gemeenschappen, transporteren zij medicijnen en vaccins en ondersteunen zij lokale artsen. Zo bieden ze maar liefst 47 miljoen mensen meer of betere toegang tot gezondheidszorg, waaronder COVID-19-vaccins.

Anna Marie Deary is als Consumer Experience Manager bij Harley-Davidson Benelux & Nordics verantwoordelijk voor de estafettetocht. Zij vertelt: “Het was de afgelopen maanden fantastisch om te zien hoe duizenden H.O.G.-leden met plezier en enthousiasme bijgedragen hebben aan dit geweldige avontuur. De Harley Owners Group leden hebben als één grote familie de schouders onder dit initiatief gezet. Er zijn chapters die tot wel zes dagen onderweg zijn geweest om de Pan America bij het volgende chapter af te leveren. Maar deze reis gaat over meer dan rijden alleen. Het gaat ook over geld inzamelen voor Two Wheels For Life. Ik heb fantastisch mooie en creatieve acties gezien om geld bij elkaar te krijgen. We hebben nu al bijna € 50.000 opgehaald en de meter loopt nog steeds door!”

Privacy policy, Cookie policy & Legal notice | We care | Log in