Harley-Davidson, twee dagen experience. Nog meer dan anders.

27 May 2021

Harley-Davidson, twee dagen experience. Nog meer dan anders. 

Laten we met een cliché beginnen en zeggen dat de weergoden ons gunstig  gezind waren tijdens de Harley-Davidson Experience Truck days. Een onverwacht stralende lentedag op dinsdag en veel zonnige vlagen op woensdag. En uiteraard een line-up om u tegen te zeggen. Dat zeker ook. De Street en Fat Bob, de Low Rider S, de Sport Glide en Heritage vertegenwoordigden de Softailreeks. 3 Specials onder de Touringbikes -de Street Glide, Road Glide en Road King- stonden rijklaar. 

Voor het eerst was er ook de kans om met twee nieuwe, aparte, veelbesproken -noem het zoals je wil- Harleys een rit te maken: de elektrisch aangedreven Livewire én het recentste hoofdstuk in de HD-geschiedenis, de Pan America.

De goesting is groot

Testdagen tijdens de week vormen voor veel mensen een probleem. Niet iedereen kan zomaar verlof of vrij nemen. De inschrijvingen vooraf en op de testdagen zelf, toonden ons dat er meer dan volk genoeg interesse had om één of meer bikes eens in het echt te voelen. Wanneer motorliefhebbers uit het Brusselse speciaal naar HDWF afzakken, dan moet de goesting groot zijn om de HD Experience te beleven.

Bekende en nieuwe gezichten

Wesley, Wouter en Serge waren tijdens mijn bezoek de begeleiders. Ik herkende ettelijke bekende gezichten en maakte met even veel van hen een babbeltje. Iets wat gewoon gebeurt naarmate je vaker in de Kachtemsestraat landt. Het was echter een even fijne vaststelling om BMW, Suzuki, Ducati en andere merken op de parking aan te treffen. Motorrijders met een even open geest als de onze, die de ervaring willen opdoen en daarop hun mening en oordeel baseren. Sommigen kritisch en wat gereserveerd, maar dat kunnen we wel smaken. Kritisch zijn mag.

Let’s ride

Na de administratie en een woordje uitleg bij elk van de bikes, startten de motoren. Mooi om de verschillende gezichten te zien wanneer het beest onder de rijders begon te ronken. Ook voor de meest ervaren rijders was zo’n compleet andere Harley toch weer een “first time”. Al zijn zij een andere bike sneller gewoon dan de nieuwkomers in de familie. Eén jonkie dat zich nog niet zo lang geleden een Sportster Superlow aanschafte, deed er zijn eerste ervaringen op met twee serieus krachtiger machines. De babbel met die kerel -maak je nog even bekend, want ik moet je er nog een zetten in de Shifters- toonde zijn liefde voor het merk, zijn interesse in de geschiedenis. Iets wat ik in m’n ontmoetingen met de anciens ook nog altijd voel. ’t Is niet zomaar een motor, ’t is een Harley.

En dat nieuw model?

De Experience Days brachten een bont gezelschap bij elkaar en een brede waaier aan motoren. De Pan America was deze keer terecht de showstopper. De reacties bij de eerste indrukken waren fenomenaal. Sommige van de reacties zijn wellicht ook op jou van toepassing. Op mij toch zeker. “Veel beter in ’t echt dan op foto”, “’t is Speciaal”, “‘k Ben er niet uit of ik hem ga kunnen gewoon worden”, “Ja! Verkocht” en mijn persoonlijke favoriet “Ik vind hem zo lelijk dat hij schone wordt”. 

Over de rijervaring en het gevoel onderweg was iedereen het wel eens. De Pan Am rijdt echt super. De verschillende rij-instellingen vielen in de smaak en geven de nieuweling en de ervaren rijder ruimte om zichzelf te zijn en zich op hun manier uit te leven. De hoge, rechte zit was voor velen een ontdekking. Het technische getetter liet ik aan de kenners over, maar het klonk echt interessant. 

Of de Pan America nu iets voor jou is of niet, het is een uitbreiding van een fantastische reeks motoren in diverse genres. De rijke geschiedenis krijgt er een actueel hoofdstuk bij. En het mooie is: het is jouw Harley en dat is meer dan uitleg genoeg.

Een zalige tweedaagse. Met dank aan HD, de organisatoren van HDWF en de bikers die erbij waren. 

Ride safe. Ride often. Just ride.

Privacy policy, Cookie policy & Legal notice | We care | Log in