Harley-Davidson brengt EV-technologie de over met de 2020 LiveWire

13 Oct 2020

MILWAUKEE (22 september 2020) – De Harley-Davidson LiveWire® is een opwindende elektrische motorfiets die de grenzen van performance, technologie en design in motorland flink verlegt. Toen Harley-Davidson de kans kreeg om de capaciteiten en prestaties van de LiveWire in de meest extreme condities te testen, nam H-D die uitdaging met beide handen aan. Het resultaat: een 21.000 km lang, episch off-road avontuur. Het proces om deze reis te voltooien is vastgelegd in Harley-Davidsons podcastserie.

Luister naar de H-D podcast op Apple Podcasts en Spotify en abonneer je om wekelijks automatisch nieuwe afleveringen te ontvangen.

Deze zesdelige serie volgt hoe twee vrijwel standaard LiveWire modellen werden aangepast om zandwegen, single tracks en woestijnroutes aan te kunnen in een extreme, 21.000 km lange off-road reis.

"Harley-Davidson staat voor de tijdloze drang naar avontuur,” vertelt Jochen Zeitz, Chairman, President & CEO van Harley-Davidson. “Deze podcastserie is een prachtige showcase voor hoe de getalenteerde technici en ontwerpers zichzelf keer op keer overtreffen in hun ambitie om motoren te ontwikkelen die garant staan voor avontuur. Deze inspanningen zie je terug in de 2020 LiveWire, een prachtig voorbeeld van hoe wij continu innoveren om voorop te gaan in het elektrificeren van het motorrijden. Die motor biedt een gevoel en een rijervaring die je moet ervaren om te geloven.”

Uit diezelfde groep van getalenteerde Harley-Davidson-technici en –ontwerpers die de LiveWire heeft ontwikkeld, is een groep samengesteld die twee vrijwel standaard modellen modificeerde om de epische reis te voltooien.

Samen heeft dit team binnen 30 dagen een motorfiets ontworpen, gemodificeerd en geassembleerd. Na de eerste testen is op basis van de feedback een finale ergonomie en bagageopslag ontwikkeld. Binnen 60 dagen waren de motorfietsen op weg naar de meest zuidelijke punt van Argentinië.

De gemodificeerde LiveWire’s gebruiken het standaard Rechargeable Energy Storage System (RESS), standaard chassis en hardware, en standaard Revelation krachtbron componenten. De motoren zijn aangepast met prototype remschijven, wielen en banden van de toekomstige Harley-Davidson Pan America adventure touring motorfiets, en custom windscherm, achterschokdempers en kroonplaten die speciaal ontwikkeld zijn voor de extreme omstandigheden tijdens de 21.000 km lange tocht.

Voor aflevering zijn beide aangepaste LiveWire’s overgebracht naar Harley-Davidsons Willie G. Davidson Product Development Center, waar ze onder dezelfde zware omstandigheden als tijdens de reis getest zijn.

Privacy policy, Cookie policy & Legal notice | We care | Log in