Harley-Davidson® Livewire® verbeterd wereldrecord tijdens EV Race

19 Sep 2020

RIJSWIJK (16 september 2020) – Op een dragracebaan in de VS heeft een elektrische Harley-Davidson® LiveWire® het wereldrecord verbeterd voor zowel verstreken tijd als topsnelheid voor elektrisch aangedreven productiemotorfietsen. Harley-Davidson™ Screamin’ Eagle™/Vance & Hines rijder en drievoudig Pro Stock kampioen Angelle Sampey stapte van haar Harley-Davidson FXDR™ Pro Stock competitieracer over op de LiveWire om het wereldrecord te verbreken op de kwart en achtste mijl. Die laatste voltooide zij in 7,017 seconden, die eerste in slechts 11,156 seconden, bij 110,35 mijl/u (177,6 km/u). De topsnelheid van de 2020 LiveWire is begrensd op 110 mijl/u. De records zijn gevestigd tijdens demonstratieruns op de Denso Spark Plugs NHRA U.S. Nationals, op de Lucas Oil Raceway in Indianapolis. De records bewijzen opnieuw dat Harley-Davidson voorop loopt in het elektrificeren van het motorrijden.

“Weet je wat er zo bijzonder aan was? Dit was de allereerste keer dat ik op een LiveWire reed” vertelt Sampey. “Ik kon niet wachten om ermee de baan op te gaan. De LiveWire is zo makkelijk te rijden. Je draait aan het gashendel en je bent weg. En dan bedoel ik écht weg!”

Sampey en haar Harley-Davidson Screamin’ Eagle/Vance & Hines teamgenoten Andrew Hines en Ed Krawiec, maakten een aantal head-to-head dragrace runs op standaard LiveWire modellen, waarbij Sampey de snelste tijden noteerde. Sampey is de meest succesvolle vrouw in de geschiedenis van de motorsport, met drie Pro Stock Motorcycle kampioenschappen (2000-2002) en 43 Pro Stock zeges.

De Harley-Davidson LiveWire is een gloednieuw, volledig elektrisch model, ontwikkeld om rijders een opwindende en high-performance rijervaring te bieden, met een nieuw niveau van technologie en een de premium look en feel van een Harley-Davidson product. De LiveWire trekt snoeihard op zodra je aan het gashendel draait, je hoeft dus niet te koppelen of te schakelen.

Zoals Sampey bewees op Indy, levert het instant koppel van de H-D Revelation™ krachtbron vanaf de streep een waanzinnige acceleratie. De LiveWire schiet van 0 naar 100 km/u in 3,0 seconden en van 100 naar 130 in 1,9 seconden. Omdat maximaal koppel altijd voorhanden is, is op snelheid verder accelereren om in te halen altijd buitengewoon eenvoudig. Een geoptimaliseerd zwaartepunt, stijf aluminium frame en premium verstelbare vering componenten geven de LiveWire zijn dynamische handling. Met tot 245 km bereik* zijn de prestaties geoptimaliseerd voor de stadse rijder.

De elektrische H-D Revelation™ krachtbron produceert minimale vibraties, vrijwel geen warmte en amper geluid. Dit draagt allemaal bij aan het rijdercomfort en creëert een unieke rijervaring, zelfs op de dragracebaan.

Motorrijders kunnen een gratis proefrit maken op de LiveWire bij geselecteerde Authorized LiveWire Harley-Davidson® dealers.

*Geschat rijbereik volgens SAE J2982 Rijbereik testprocedure en gebaseerd op verwachte prestaties bij een volledig opgeladen batterij, indien bediend onder specifieke omstandigheden. Feitelijk bereik varieert op basis van rijgedrag, weersomstandigheden en staat van het materiaal.

Privacy policy, Cookie policy & Legal notice | We care | Log in