Nieuwe Harley-Davidson® CVO™ Road Glide® combineert stijl, vermogen en technologie

03 Feb 2020

De CVO Road Glide biedt de ultieme combinatie van waanzinnige stijl, opwindende performance en rijder-ondersteunende technologie in een Touring motorfiets, voor klanten voor wie alleen het beste van het beste goed genoeg is.

Sinds de start in 1999 heeft het Harley-Davidson Custom Vehicle Operations programma een heel scala aan exclusieve motoren opgeleverd voor de meest veeleisende klanten. Vaak presenteert CVO afwerkingen, materialen, technologieën en accessoires die uitsluitend beschikbaar zijn voor CVO modellen. De Milwaukee-Eight® 117 aandrijflijn – de grootste en krachtigste fabrieksgeïnstalleerde motor van Harley-Davidson – is exclusief voor CVO modellen.

De CVO Road Glide is een high-performance Harley-Davidson Touring machine, gebouwd om de rijder ongekend comfort te bieden op de lange afstand. De motor biedt indrukwekkende performance en een keur aan nieuwe rider-assist technologieën.

Belangrijkste features CVO Road Glide

 • Het exclusieve Knockout 21-inch voorwiel en 18-inch achterwiel hebben beiden een gespleten zevenspaaks ontwerp met een open, luchtige look. De spaken lopen door in de velg voor een grotere visuele diameter. Dit is het enige 21-inch wiel in een Harley-Davidson Touring model. De voorvering is opnieuw ingesteld voor compromisloze handling en remprestaties met dit grotere voorwiel.

 • De Fang voorspoiler voegt stoer bodywork en een verfrissende custom stijl toe, exclusief voor de CVO Road Glide. Het bodywork is ontwikkeld en getest om geen negatieve impact te hebben op de aerodynamische eigenschappen van de Road Glide.

 • De op het frame bevestigde Sharknose-kuip van de Road Glide levert wereldklasse aerodynamische eigenschappen, ontwikkeld in de windtunnel voor maximaal rijdercomfort. Een drievoudige drukschacht verlaagt de luchtdruk achter de kuip om turbulenties te verminderen. De kuip heeft een dubbele Daymaker LED reflector koplamp die een indrukwekkende straal helder licht het duister in vuurt.

 • Gegoten zadeltassen hebben OneTouch deksels en kunnen geopend worden met een enkele druk.

 • Een high-performance Screamin’ Eagle® Heavy Breather luchtfilter verbetert de luchtstroom naar de motor en zorgt voor extra hot-rod stijl.

 • De ingebouwde Wireless Headset Interface Module (WHIM) biedt draadloze Bluetooth headset verbinding met het Boom! Box GTS infotainmentsysteem.

Nieuwe CVO motortechnologie​

 • Reflex™ Defensive Rider Systems (RDRS)

RDRS is een nieuwe verzameling technologieën, ontwikkeld om de motorprestaties aan te passen aan de beschikbare tractie tijdens versnelling, vertraging en remmen, op basis van de laatste chassiscontrole-, elektronische remcontrole- en aandrijflijntechnologie.

 • Draadloze headset

De CVO Road Glide wordt geleverd met een enkele Boom! Audio 30K Bluetooth® helm headset, ontwikkeld voor draadloze interface met het Boom!™ Box GTS infotainmentsysteem. Deze nieuwe headset heeft de nieuwste draadloze communicatietechnologie – Mesh Intercom Network. Het protocol verbindt automatisch met een vrijwel onbeperkt aantal rijders in de openbare modus om zo het verliezen van groepsverbinding als iemand buiten bereik rijdt, te voorkomen. De headset kan verbinding maken met tot 16 rijders tot 8 km afstand in privé-modus, en heeft dezelfde functies als een bedrade headset (CB, telefoon, navigatie, radio en audio, met voice commands) en voldoet aan de Apple Carplay® microfoonvereisten voor de Boom!™ Box GTS. Een Quick Charge feature levert tot 5 uur extra gesprekstijd op met een laadtijd van 20 minuten.

 • Boom! Box GTS met premium Boom! audio

De CVO Road Glide heeft een Boom!™ Box GTS infotainmentsysteem met vier Boom!™ Stage II dubbel versterkte speakers (verwerkt in kuip en kofferdeksels), 150 watt per kanaal van twee aparte 300-watt versterkers voor 600 watt totaal vermogen. Het 6.5-inch kleuren-touchscreen is bedekt met duurzaam Corning® Gorilla® Glass en biedt lage reflectie met minimale zon ‘washout’, voor buitengewone zichtbaarheid in alle omstandigheden. Aanvullende features omvatten geavanceerde navigatie, Apple CarPlay® compatibiliteit, personaliseeropties en integratie met de Harley-Davidson app. Het gehele systeem kan bediend worden via het touchscreen, de handbedieningselementen en voice control.

 • Exclusief Milwaukee-Eight 117 vermogen

De grootste in de fabriek geïnstalleerde motor van Harley-Davidson, de Milwaukee-Eight 117 motor (117 CID; 1923cc) heeft 169 Nm koppel.

 • Een high-performance nokkenas matcht motorinhoud en luchtstroom

 • Een high-performance inlaat voert meer lucht naar de motor

**specificaties kunnen verschillen per regio.

Privacy policy, Cookie policy & Legal notice | We care | Log in