Nieuwe Harley-Davidson® CVO Tri-Glide is de ultieme Trike

21 Aug 2019

MILWAUKEE (20 augustus 2019) – De nieuwe CVO Tri Glide® vormt samen met de CVO Limited en CVO Street Glide® de 2020 portfolio van in beperkte oplage gebouwde, super-premium motoren uit de Harley-Davidson Custom Vehicle Operations™ modellenlijn. Ontworpen als de ultieme touring trike, is de 2020 CVO Tri-Glide de allereerste driewieler met een CVO naamplaatje

Sinds de start in 1999 heeft het Harley-Davidson Custom Vehicle Operations™ programma een serie exclusieve motoren afgeleverd voor de meest veeleisende klanten, vaak met afwerkingen, materialen, technologie en accessoires die uitsluitend leverbaar waren op een CVO model. De Milwaukee-Eight® 117 aandrijflijn – de grootste en meest krachtige H-D-fabrieksmotor ooit – is exclusief voor CVO modellen.

CVO Tri-Glide

De eerste CVO Tri-Glide is een super-premium trike en niks minder dan de “ultieme driewieler”. Hij biedt opvallende stijl, krachtige performance en touring capaciteit voor eindeloze kilometers. Van voor tot achter volledig ontwikkeld als driewieler, levert het Tri-Glide chassis vertrouwenwekkende stabiliteit, comfort en eenvoudige handling. Premium touring vering betekent een voorvork met dual bending valve technologie en achtervering met emulsie technologie, met eenvoudig met een enkele knop verstelbare pre-load instelling om het veerkarakter aan te passen aan de bepakking en eventuele passagier. Een geïntegreerde kofferbak biedt 125 liter laadruimte en 22,5 kg opslagvermogen en wordt afgemaakt met een Tour-Pak® bagagerek. De CVO Tri-Glide is voorzien van trike-specifiek Reflex Defensive Rider Systems (RDRS).

Exclusieve custom features van de CVO Tri-Glide omvatten:

 • Gegoten aluminium Tomahawk Contrast Cut wielen (voor 19-inch, achter 18-inch)
 • Kahuna Collectie accessoires: verwarmde handgrepen, voetsteunen, rijder- en passagierstreeplanken en dempereindes
 • Volledige LED verlichting: Daymaker® koplamp, mistlampen, rem/achterlicht en knipperlichten
 • Meegespoten kuipschacht
 • Low-profile windscherm
 • Minimalistisch voorspatbord is ingekort om meer van het custom voorwiel te showen
 • Afsluitbare kofferbak met interne verlichting
 • Verwarmde zadels voor rijder en passagier
 • Ventilator luchtfilter en luchtfilter insert
 • Tour-Pak® bagagerek
 • CVO custom-fit tassen en kofferbakverdeler
 • CB radio

De CVO Tri-Glide is leverbaar in twee lakopties:

 • Blizzard White met een 3-streeps grafisch patroon en Gray Contrast Cut wielen en hoogglans chromen afwerkingen
 • Black Stardust met een 3-streeps grafisch patroon en Gloss Black Contrast Cut wielen en hoogglans chromen afwerkingen.

CVO Limited

De CVO Limited biedt het ultieme in eindeloos touring comfort, luxe en stijl. Nieuwe features voor 2020 zijn onder andere Reflex™ Defensive Rider Systems (RDRS), nieuw materiaal en stiksels voor zadel en rugsteun van rijder en passagier en nieuwe smoke mid-frame luchtgeleiders (Zie apart Technologie persbericht voor meer over RDRS)

Er zijn drie nieuwe lak/stijl opties voor de 2020 CVO Limited:

 • Moonlight Blue met Deep Sea Blue accenten, met een moderne two-tone twist en panel-stijl lak, gehighlight door zijdeglans en hoogglans chromen afwerkingen en nieuwe graphics en emblemen; Tomahawk wielen, afgewerkt in contrast hoogglans/zijdeglans zwart.
 • Smokey Gray met Stormcloud accenten, met een moderne two-tone twist en panel-stijl lak, gehighlight door zijdeglans, hoogglans en onyx-zwarte afwerkingen en nieuwe graphics en emblemen; Tomahawk wielen afgewerkt in contrast denim zwart/hoogglans zwart.
 • Premium Sand Dune effen afwerking met pearl topcoat en subtiele graphics gehighlight door smoked zijdeglans chromen, hoogglans zwarte en onyx-zwarte afwerkingen; Tomahawk wielen afgewerkt in hoogglans zwart/smoked zijdeglans.

CVO Street Glide

De CVO Street Glide is een super lage, premium hot rod bagger die brute performance combineert met waanzinnige custom details en een moddervet audiosysteem.

Nieuwe features van de 2020 CVO Street Glide omvatten:

 • Gegoten aluminium Fugitive wielen
 • Low-profile, tweedelige tank console
 • Nieuwe materialen en stiksels voor zadel/rugsteun rijder en passagier
 • Heavy Breather luchtfilter met twee lakafwerkingen
 • Grotere, in kleur mee gespoten oliekoelerdeksel
 • Smoke mid-frame luchtgeleiders
 • Billet op de kuip bevestigde spiegels

Er zijn drie nieuwe lak/stijl opties beschikbaar voor de 2020 CVO Street Glide:

 • Black Stardust Fade to Stormcloud met subtiele graphics, gehighlight door zijdeglans/hoogglans chromen afwerkingen. Fugitive wielen afgewerkt in hoogglans/zijdeglans zwart. Ventilator luchtfilter.
 • Smokey Gray en Black Hole met nieuwe 1970’s/race-geïnspireerde graphics, gehighlight door hoogglans/zijdeglans en onyx-zwarte afwerkingen. Fugitive wielen afgewerkt in denim/hoogglans zwart. Hoogglans zwarte Heavy Breather luchtfilter.
 • Premium Sand Dune effen afwerking met pearl topcoat en subtiele graphics, gehighlight door smoked zijdeglans chromen, hoogglans zwarte en onyx-zwarte afwerkingen; Fugitive wielen afgewerkt in hoogglans zwart/smoke zijdeglans. Hoogglans zwarte Heavy Breather luchtfilter.

Nieuwe CVO motorfietstechnologie

Reflex™ Defensive Rider Systems (RDRS): Standaard op alle 2020 CVO modellen. RDRS is een nieuwe verzameling vooruitstrevende technologieën die is ontwikkeld om de prestaties van de motorfiets aan te passen aan de beschikbare grip tijdens optrekken, vertragen en remmen, gebruikmakend van de nieuwste chassis control, elektronische remcontrole en aandrijflijn technologie. 

Draadloze headset: Alle 2020 CVO modellen hebben een enkele Boom! Audio 30K Bluetooth® helm headset die ontworpen is als draadloze interface met het Boom!™ Box GTS infotainmentsysteem. Deze nieuwe headset heeft de nieuwste draadloze communicatietechnologie, Mesh Intercom Network. In openbaar-modus verbindt het protocol automatisch met een vrijwel ongelimiteerd aantal rijders, dus nooit meer verloren groepsconnecties als iemand buiten het bereik valt. In privé-modus kan de headset zich verbinden met tot 16 rijders die tot 8 km ver zijn en heeft hij dezelfde functies als een bedrade headset (CB, telefoon, navigatieaanwijzingen, radio en audio, met stemaansturing) en voldoet hij aan de Apple Car Play microfoonvereisten voor Boom!™ Box GTS. Een Quick Charge feature kan tot 5 uur extra praattijd opleveren met een 20-minuten lading.

Premium Boom!™ Audio

CVO Street Glide: Boom! Box GTS infotainmentsysteem met vier Boom! Stage II dubbel versterkte drieweg speakers, 150 watts RMS vermogenshandling per speaker; ieder paar speakers heeft een 4-kanaals, 300-watt versterker voor 600 watt totaal vermogen – een waanzinnig Harley-Davidson® audiosysteem ontworpen om de rijder te omhullen met strak, helder geluid.

CVO Limited: Boom! Box GTS infotainmentsysteem met vier Boom!™ Stage I tweeweg speakers (geplaatst in kuip en Tour-Pak), met een enkele, 4-kanaals, 300 watt RMS versterker.

CVO Tri Glide: Boom! Box GTS infotainmentsysteem met vier Boom!™ Stage I tweeweg speakers (geplaatst in kuip en Tour-Pak), met een enkele, 4-kanaals, 300 watt RMS versterker.

Exclusief Milwaukee-Eight 117 vermogen

De grootste in de fabriek geinstalleerde motor leverbaar door Harley-Davidson. De Milwaukee-Eight 117 (1923cc) levert 169 Nm koppel.

 • Een 10.2:1 compressieverhouding (vergeleken met 10.0:1 voor de Milwaukee-Eight 114) zorgt voor meer koppel
 • Een high-performance nokkenas is gematcht bij de motorinhoud en luchtstroom
 • Een high-performance inlaat laat meer lucht naar de motor stromen

Met behoud van alle Milwaukee-Eight® features:

 • Dubbele balansassen elimineren primaire vibraties bij stationair, voor meer comfort voor rijder en passagier
 • Vierkleps cilinderkoppen (twee inlaat- en twee uitlaatkleppen per kop, acht in totaal); Verbeterde luchtstroom door de motor draagt bij aan vermogensoutput
 • Dubbele bougies voor completere verbranding van het brandstof/luchtmengsel en maximaal vermogen en efficiency
 • Enkele nokkenas reduceert mechanisch geluid voor een rijkere beleving van de uitlaatklank.
 • Geavanceerd cilinderkop ontwerp, dubbele knock sensors, precisiekoeling en een hogere compressieratio voor meer koppel en een krachtigere acceleratie.
 • V-Twin ontwerp met 45-graden cilinderhoek behoudt klassieke Harley-Davidson look-sound-feel.

** H-D™ Connect is niet beschikbaar in alle markten. Marktbeschikbaarheid kan wijzigen.

***Specificaties kunnen verschillen per regio. 

Privacy policy, Cookie policy & Legal notice | We care | Log in