Introductie van de nieuwe Harley-Davidson modellen en technologieën 2020

21 Aug 2019

MILWAUKEE (20 augustus 2019) – Nieuwe modellen, nieuwe technologieën en meer klantkeuze leidt tot een verder uitgebreide lijn van 2020 Harley-Davidson modellen. De nieuwe Harley-Davidson Low Rider® S voegt agressieve stijl en hardcore performance toe aan de 2020 Harley-Davidson line-up, die daarnaast de volledig elektrische LiveWire omvat, evenals de nieuwe CVO Tri Glide®, de ultieme driewieler. Ook nieuw voor 2020 is H-D Connect, een mobiele abonneeservice voor geselecteerde Harley-Davidson motoren, en Reflex™ Defensive Rider Systems (RDRS), een nieuwe verzameling controle-technologieën voor geselecteerde modellen met onder andere traction control en geavanceerd ABS.

De nieuwe modellen en geavanceerde technologieën zijn onderdeel van de More Roads to Harley-Davidson strategie om versneld te bouwen aan de volgende generatie rijders middels nieuwe producten in nieuwe motorsegmenten, bredere toegang tot het merk en een sterker wereldwijd dealernetwerk.

“Harley-Davidson biedt rijders een heel scala aan nieuwe modellen, kleding en accessoires voor 2020. Als geen ander merk combineren wij stijl, performance en technologie in onze producten om zo de rijervaring van onze rijders te verbeteren,” vertelt Jeff Strunk, Harley-Davidson Consumer Product Portfolio Director. “Dit jaar biedt Harley-Davidson meer rijders meer keus dan ooit tevoren.”

Harley-Davidson® LiveWire: een volledig nieuwe ervaring

De LiveWire is een gloednieuwe, volledig elektrische motorfiets. Een opwindend en hoogwaardig nieuw model dat ontwikkeld is om de rijder een high-performance motorfietservaring te bieden op basis van nieuwe technologie en de premium look en feel van een Harley-Davidson product. Aangedreven door het instant koppel van de volledig elektrische H-D™ Revelation aandrijflijn, biedt de LiveWire supersnelle acceleratie zodra je aan het gashendel draait. Dus geen koppeling en geen versnellingen. Met 158 km bereik** is de performance geoptimaliseerd voor de stadse rijder. De LiveWire is het eerste model in een brede portfolio van elektrische tweewielers die ontwikkeld zijn om Harley-Davidson voorop te laten lopen in het elektrificeren van motorfietsen.

** Vanaf 158 km (gecombineerd) bereik. Bereiksschattingen volgens WMTC 134/2014 Annex VII Appendix 3.3 zijn gebaseerd op verwachte prestaties van een volledig opgeladen batterij indien bediend onder specifieke omstandigheden. Feitelijk bereik is afhankelijk van rijgedrag, weersomstandigheden en toestand van het materiaal. Bereik zoals weergegeven is met maximaal vermogen en minimale regeneratie ingesteld.

Nieuwe Low Rider S combineert performance met attitude

De nieuwe Low Rider S stelt performance voorop. De machine draait om vermogen, wendbare handling en verbeterde rijderscontrole in combinatie met traditioneel Harley-Davidson karakter. De handling van het Softail chassis is verbeterd dankzij premium veringcomponenten die zijn afgesteld voor agressief rijden, aangevuurd door het vermogen van de vette Milwaukee-Eight®114 motor. De beach-cruiser stijl omvat een verhoogd stuur, bikini-kuipje, solozadel en volledig zwarte afwerkingen.

De Heritage Classic geeft het Harley-Davidson® Softail® platform een flinke schep nostalgie. Voor 2020 kreeg de motorfiets een nieuw ontwerp, waarbij de zwarte look van het vorige model ingeruild is voor heldere afwerkingen. Zo krijgt de motorfiets een look die appelleert aan fans van de bling van Harley-Davidson chroom. Vernieuwde componenten zijn onder andere de aandrijflijn met chromen luchtfilter en deksels, chromen spaakwielen, chromen koplampbehuizing, lichte vorkpoten en chromen vorkdeksels en nacelle, chromen achterspatbordsteunen en zijdeksels, een chromen console, een gepolijst RVS stuur met een chromen verhoger en kroonplaat en een volledig windscherm met chromen bevestigingsmaterialen.

De Heritage Classic wordt aangedreven door de Milwaukee-Eight® 107 aandrijflijn en is mechanisch identiek aan het 2019 model. Features omvatten afsluitbare, harde zadeltassen, een verwijderbaar windscherm, een tweedelig, omzoomd zadel en passagierszitje met zwarte studs en standaard cruise control en ABS. Kleuropties omvatten: Vivid Black, Billiard Burgundy, two-tone Silver Pine/Spruce en Billiard Red/Vivid Black. De Heritage Classic 114 wordt aangedreven door de Milwaukee-Eight® 114 motor en behoudt de originele, volledig zwarte look.

Nieuwe technologie

H-D Connect is een abonnement waarmee Harley-Davidson rijders via hun smartphone en de laatste versie van de Harley-Davidson™ app* verbonden zijn met hun motorfiets. Via H-D Connect kunnen rijders op afstand hun motorfiets checken en de belangrijkste gezondheidsinformatie over het voertuig inzien. Bovendien geeft het rijders gemoedsrust vanwege veiligheidsfeatures als sabotagemeldingen en gestolen voertuig tracking.

* H-D™ Connect is niet in alle markten beschikbaar. Marktbeschikbaarheid kan wijzigen.

Reflex™ Defensive Rider Systems (RDRS) is een nieuwe verzameling vooruitstrevende technologieën die is ontwikkeld om de prestaties van de motorfiets aan te passen aan de beschikbare grip tijdens optrekken, vertragen en remmen, gebruikmakend van de nieuwste chassis control, elektronische remcontrole en aandrijflijn technologie. RDRS is standaard op de 2020 LiveWire, Trike en CVOmodellen en optioneel op alle 2020 Touring modellen in de VS (behalve Electra Glide® Standard).

Nieuwe Road Glide® Limited en Touring opties

De nieuwe Road Glide Limited vervangt de Road Glide Ultra voor 2020 en biedt nieuwe premium luxueuze touring features, waaronder gelakte pinstriping, een hoogglans binnenkuip, verwarmde handgrepen, Slicer II Contrast wielen en nieuwe tank- en spatbordemblemen. De Road Glide Limited is een tweepersoons toermachine met de opvallende aerodynamische

Road Glide shark-nose kuip met drievoudige ventilatieschacht die turbulenties rond de helm voorkomt. De standaard Milwaukee-Eight 114 motor levert soepele, krachtige touring performance, terwijl de dubbele Daymaker® LED koplampen buitengewoon zicht opleveren in het donker. Premium Touring vering omvat een eenvoudig verstelbare preload-knop, voor soepele, vertrouwenwekkende handling. Reflex elektronisch gekoppelde remmen met ABS leveren optimale remperformance. Het Boom! Box GTS infotainmentsysteem met kleuren-touchscreen biedt navigatie-, communicatie- en entertainmentopties.

De nieuwe zwarte afwerkingsoptie voor de 2020 Ultra Limited en Road Glide Limited modellen geven deze modellen af-fabriek een duistere, volledig zwarte look. Het Black Finish pakket omvat: gegoten aluminium Slicer II wielen afgewerkt in hoogglans zwart, brandstoftank en spatbordemblemen met een hoogglanszwarte vulling, omgeven door een Charcoal rand, hoogglans zwart gepoedercoate aandrijflijn, deksels en uitlaat, plus zwarte Tour-Pak® bagagedrager scharnieren, deksels en rek, een zwart console, treeplanken, stuur, meter afwerkringen, handbedieningselementen, spiegels en voetbedieningselementen, zwarte LED Daymaker koplamp, afwerkingsring en LED mistlampen (uitsluitend Ultra Limited), en zwarte vorkpoten, vorkdeksels, beschermbeugel en zadeltasbeugels.

Nieuw, standaard ABS: Het Reflex™ Brembo® elektronisch gekoppelde ABS dat voorheen optioneel was op sommige Touring modellen is nu standaard op alle 2020 Touring motoren. ABS is ontwikkeld om te voorkomen dat de wielen blokkeren tijdens het remmen en helpt rijders controle behouden bij rechtuit remmen.

CVO: Het toppunt van Harley-Davidson stijl en design

De nieuwe CVO Tri Glide® vormt met de CVOLimited en CVO Street Glide® een portfolio van in beperkte oplage gebouwde, super-premium CVO modellen voor 2020. Ontwikkeld voor zeer veeleisende klanten, bieden CVO modellen oogverblindende afwerkingen, geavanceerde technologie, exclusieve componenten en een oog voor detail dat grenst aan het obsessieve. Allemaal ontwikkeld en geassembleerd volgens zeer hoge fabrieksstandaarden en gedekt door de Harley-Davidson® garantie. De Milwaukee-Eight® 117 aandrijflijn – de grootste en krachtigste uit de H-D fabriek – is exclusief voor CVO modellen.

Meer info over de nieuwe MY20 modellen en technologieën.

Privacy policy, Cookie policy & Legal notice | We care | Log in