The Harley Experience - Chris en Laurenza

08 May 2019

Op één van die vroege lentezaterdagen in februari, maak ik kennis met Chris en zijn vrouw Laurenza. Een koppel uit Nazareth met een erg groot hart voor Harley. We schuiven aan, aan een van de picknicktafels tussen de HOG-bar en de werkplaats voor een babbel over de passie die ons verenigt. Harley Davidson.

Chris rijdt al zowat zijn hele leven met brommers en motoren. Yamaha, Honda … de typische motoren passeerden allemaal de revue, maar de komst van een Sportster luidde een nieuw hoofdstuk in. Al is hoofdstuk misschien wat flauw uitgedrukt wanneer je daarna onder andere nog een Heritage, twee Shovels, een Fatboy en een Nightrod in huis haalt.

Met verschillende Harleys in de garage en een huis dat door de jaren gevuld raakte met HD-memorabilia, staat het leven in het teken van Harley. Het jaarlijkse treffen in Retie, de European Bike Week, binnen enkele maanden het grote treffen in Faro, Portugal … Al decennia zijn Chris en Laurenza vaste deelnemers.

Bikers ogen dan misschien wat ruiger, maar hun emoties zijn tenminste echt. Daarvan was ik getuige toen we in de werkplaats naar Chris zijn ultieme droom keken, een complete custom built Breakout. Het frame en het blok zijn zowat het enige waar bij West Flanders niet aan gewerkt is. De sneak preview van het spuitwerk deed mij grote ogen opzetten. Ik ben er zeker van dat deze bike niemand ongemerkt zal passeren. Zelfs zonder een Battle of the Kings is dit een winner. Drie andere Harleys deed Chris ervoor van de hand. Wanneer de kleine jongens in de snoepwinkel groot worden …

Op mijn vraag waarom zij naar Harley Davidson West Flanders komen, antwoordde Chris erg bondig: “Ze kennen u hier. Het is hier thuiskomen. Het is een familie.”

Privacy policy, Cookie policy & Legal notice | We care | Log in