Harley-Davidson pakt groot uit voor modeljaar 2019

29 Aug 2018

De FXDR 114 is een compromisloze power cruiser die een heel nieuw performance-niveau toevoegt aan de Harley-Davidson line-up. De FXDR 114 combineert het rauwe vermogen van de Milwaukee-Eight® 114 motor met royaal toegepaste aluminium en composiet onderdelen, waaronder een nieuwe aluminium swingarm, aluminium subframe, lichtgewicht wielen en composiet spatborden om ieder aspect van zijn wendbare handling en performance te versterken. Deze motorfiets is voorzien van de meest krachtige motor leverbaar in een Softail chassis, een Milwaukee-Eight 114 V-Twin die maar liefst 155 Nm koppel levert bij 3500 tpm. Het sterke en stijve Softail chassis en de premium veringonderdelen belonen assertieve rijders met een opwindende wendbaarheid, zowel op bochtige dijkweggetjes als in druk stadsverkeer. De FXDR 114 staat grotere hellingshoeken toe dan enig ander Softail model. Visueel draagt hij zijn commitment aan performance uit via zijn dragster-geïnspireerde design – van een gegoten speed screen tot een ingekorte staartsectie en solozadel. Het achterspatbord sluit nauw om een 240mm achterband en beweegt met de vering mee, waardoor hij zo goed als onzichtbaar wordt als de FXDR 114 rijdt.

Het nieuwe Boom! Box™ GTS infotainmentsysteem voor geselecteerde Harley-Davidson Touring en Trike modellen biedt de hedendaagse look, feel en functie van de nieuwste mobiele apparaten en tablets, met duurzaamheid en features die speciaal ontwikkeld zijn voor op de motor, plus Apple CarPlay compatibility (indien een microfoon verbonden is aan de Harley-Davidson® Genuine Motor Accessories headsets) en handsfree spraakherkenning.

Het gloednieuwe elektronische Reflex gekoppelde remsysteem voor 2019 Harley-Davidson Tri-Glide Ultra en Freewheeler driewielers hebben ABS, Traction Control System (TCS), een slipperclutch systeem (DSCS) en gekoppelde voor- en achterremmen; features die samenwerken om de rijder nog meer vertrouwen te geven

Geselecteerde 2019 Harley-Davidson Touring en Trike modellen worden aangedreven door de Milwaukee-Eight 114 motor. Met 114 cubic inches, 1868 cc, heeft de Milwaukee-Eight 114 de grootste cilinderinhoud af-fabriek vanuit Harley-Davidson leverbaar in standaard modellen. De krachtbron levert krachtige acceleratie en vermogen bij het inhalen.

Drie limited-production 2019 Harley-Davidson® Custom Vehicle Operations (CVO) modellen bieden unieke lakafwerkingen, geavanceerde technologie, exclusieve onderdelen en extreme aandacht voor details. De high-performance Milwaukee-Eight® 117 motor is exclusief voor CVO modellen en het nieuwe Boom! Box GTS infotainmentsysteem is standaard op ieder 2019 CVO model.

Harley-Davidson® Genuine Motor Accessories zijn zij aan zij ontwikkeld met de nieuwe motoren om te verzekeren dat alle customization opties aan de hoogst mogelijke pasvorm, afwerking, testresultaten en OEM standaarden voldoen. Harley-Davidson® Authorised Dealers zijn de customization experts die perfect geoutilleerd zijn om de Harley-Davidson® Genuine Motor Parts & Accessories te helpen selecteren en installeren.

De 7-inch Daymaker® Adaptive LED koplamp gebruikt gepatenteerde sensoren en in de koplamp geïntegreerde elektronica om de hellingshoek van de motorfiets te bepalen en automatisch extra licht in de bocht te projecteren. Zo worden weggedeelten verlicht die door gewone LED koplampen wellicht onverlicht blijven.

De nieuwe Dominion Collectie biedt de unieke mogelijkheid om losse accessoires te personaliseren, met vrijwel onbeperkte custom opties. De collectie wordt aangeboden in hoogglans zwart geanodiseerde en brons gepoedercoate basiskleuren en heeft onderling verwisselbare sierstukken in geborsteld zwart, brons gepoedercoat, geborsteld oranje geanodiseerd of geborsteld aluminium, die in iedere combinatie toegevoegd kunnen worden. Deze premium accessoire collectie accentueert een stoere, high-performance rijstijl.

Performance-verbeterende Screamin' Eagle® Stage Upgrades zijn ontwikkeld om specifieke koppel- of vermogensverbeteringen tot stand te brengen, waarbij al het test-en-uitprobeerwerk dat normaal gesproken bij motoraanpassingen hoort, verleden tijd is. De nieuwe 4.5-inch Screamin’ Eagle® demper voor de Harley-Davidson Sport Glide® staat Screamin’ Eagle® Stage I tot IV upgrades toe. Nieuwe Screamin’ Eagle® ontstekingsdeksel & inzetstukken voor de Milwaukee-Eight tonen “what’s inside…” met een premium metalen embleem met 107, 114 of 117 erop, evenals het Stage niveau.

Rijden wanneer je wil, waar je wil. De nieuwe FXRG® Collectie is ontwikkeld voor gepassioneerde motorrijders die een rijsysteem zoeken dat op de weg geteste designs combineert met verstelbaar top-tot-teen comfort en veelzijdigheid in alle rijomstandigheden.

Gebruikmakend van innovatieve technologieën en materialen, waaronder een vocht afvoerende Coolcore® voering en stretch Cordura® vlakken voor verbeterde pasvorm en comfort, bieden de FXRG Triple Vent System waterdichte jassen voor mannen en vrouwen (in textiel of leer) vierseizoenen comfort in vrijwel alle weersomstandigheden. De jassen worden gecombineerd met de FXRG waterdichte overbroek. Omdat de touring rijder de mogelijkheid wil hebben om meer of minder lagen te dragen, heeft de nieuwe FXRG Collectie basislagen en een isolerende tussenlaag, speciaal ontwikkeld voor op de motor.

Privacy policy, Cookie policy & Legal notice | We care | Log in