Harley-Davidson versnelt strategie om volgende generatie rijders aan te trekken

30 Jul 2018

MILWAUKEE (30 juli 2018) – Om wereldwijd nog meer mensen te inspireren om de kick van het motorrijden te ervaren, presenteert Harley-Davidson vandaag meer info over haar “More Roads to Harley-Davidson” groeiplan naar 2022.
In een snel veranderende wereld, met nieuwe consumentenbehoeften, ondersteunen deze versnelde acties Harley-Davidson’s doelstellingen voor 2027, met meer focus en strategische investeringen, om de omzet in de VS een nieuwe impuls te geven en de internationale groei te versnellen. “De veelomvattende inspanningen die we vandaag aankondigen, maken gebruik van Harley-Davidson’s enorme capaciteit en concurrentievermogen: onze uitmuntende productontwikkeling en productie, de wereldwijde appeal van ons merk en, uiteraard, ons fantastische dealernetwerk”, aldus Matt Levatich, president en chief executive officer, Harley-Davidson, Inc. “Zij aan zij met onze trouwe rijders gaan we voorop in de revolutie van vrijheid op twee wielen. Onze ambitie is toekomstige rijders, die daar nu wellicht nog niet eens aan denken, de kick van motorrijden te laten ervaren.”
Het More Road to Harley-Davidson plan is het resultaat van een allesomvattende, top-to-bottom assessment. Het plan, waarin de klant centraal blijft staan, omvat:
*Nieuwe producten–bestaande rijders betrokken houden en nieuwe rijders inspireren door het marktleiderschap in zware motoren uit te breiden en nieuwe markten en segmenten aan te boren
*Bredere toegang – klanten ontmoeten waar ze zich bevinden, en ze middels een multi-channel retailervaring met het merk laten interacteren zoals zij dat willen
*Sterkere dealers – een performance raamwerk instellen om de financiële positie van dealers en de ervaring van klanten te verbeteren
“We verwachten dat dit plan resulteert in een grotere, meer betrokken Harley-Davidson community met een meer diverse rijdersgroep, en de beste marges en cash flow in deze bedrijfstak”, aldus Levatich.
Gebruikmakend van de beste design- en productiefaciliteiten in de motorbranche, heeft Harley-Davidson de ambitie om de meest complete modellen line-up aan te bieden. Daarmee wil de onderneming concurreren in veel van de grootste en snelst groeiende productsegmenten, met een complete portfolio van motoren in een breed spectrum van prijsstellingen, krachtbronnen, motorinhouden, rijstijl en wereldmarkten.

*De leidende positie van het bedrijf in zware motoren consolideren door het blijven ontwikkelen van betere, meer technologisch geavanceerde Touring en Cruiser motorfietsen, die de bestaande Harley-Davidson rijder betrokken houden en langer laten rijden.
*De introductie van een nieuw, modulair, middelzwaar platform (500cc tot 1250cc) van motoren die drie verschillende productcategorieën en vier motorinhouden omvat, te beginnen met de eerste Adventure Touring motorfiets van de onderneming (de Harley-Davidson™ Pan America™ 1250), een 1250cc Custom model en een 975cc Streetfighter model, allemaal te lanceren vanaf 2020. Aanvullende modellen om de dekking in deze productcategorieën te verbreden, volgen in 2022.
*Vooroplopen in het elektrificeren van de motormarkt, met Harley-Davidson’s eerste elektrische motorfiets, LiveWire™, in 2019 – de eerste in een brede, koppelingsloze “twist and go” portfolio van elektrische tweewielers. LiveWire wordt vanaf 2022 gevolgd door aanvullende modellen om de portfolio te verbreden met lichtere, kleinere en meer toegankelijke productopties, om nieuwe rijders te inspireren met meer manieren om te rijden.
Harley-Davidson gaat haar marktbenadering verbeteren en nog beter aan de wensen en behoeften van hedendaagse klanten voldoen, door:
-Het creëren van high-engagement klantervaringen in alle retailkanalen, inclusief het verbeteren en uitbreiden van de wereldwijde digitale mogelijkheden van de Harley-Davidson.com ervaring, door deze door te ontwikkelen en te integreren in - en verbeteren met – de dealer retailervaring, voor zowel bestaande als nieuwe klanten.
-Het aangaan van strategische allianties met wereldwijd leidende e-commerce aanbieders om een pool van miljoenen potentiele nieuwe klanten toegang te bieden tot Harley-Davidson.
-Nieuwe retail formats, waaronder kleinere, stedelijke winkels over de hele wereld om het merk onder de aandacht te brengen van stedelijke consumenten, verkoop van de uitgebreide Harley-Davidson productportfolio te stimuleren en de afzet van H-D kleding internationaal te vergroten.
Harley-Davidson’s wereldklasse dealernetwerk is een integraal onderdeel van deze versnelde strategie en cruciaal voor het succes ervan. De onderneming gaat een performance framework instellen om de kracht van het dealernetwerk aanzienlijk te vergroten en de klantervaring te verbeteren. Dit zal de best presterende en meest ondernemende dealers in staat stellen om te innoveren en succesvol te zijn, terwijl ze de klant de premium ervaring bieden waar Harley-Davidson om bekend staat in steeds meer product- en klantgroepen.
“Harley-Davidson is iconisch omdat we nooit stilgestaan hebben,” vertelt Levatich. “In onze ontwikkeling bouwen we nog altijd voort op de spirit van onze oprichters in 1903 en met onze medewerkers en dealers hebben we alle uitdagingen die we onderweg tegengekomen zijn overwonnen. Ons plan herdefinieert de grenzen van ons merk. We bereiken meer klanten op een manier die versterkt waar wij als merk en onderneming voor staan. We kunnen niet wachten om dit plan te kickstarten!”
Meer info 

Privacy policy, Cookie policy & Legal notice | We care | Log in